Relații extraconjugale, în vremea pandemiei

Există personalități dopaminergice, al căror motto este „Mai mult”, pentru care, să aibă un lucru este neinteresant, ceea ce contează este doar să il obțină. Dacă au un cort, vor o casă, dacă obțin casa, își doresc un hotel, dacă nu au o relație, vor una, un singur partener nu e de ajuns și tot așa. Sau, există situații, în care, o altă persoană își face loc in viața noastră, din diverse motive si pentru că nu vrem, sau nu putem renunța la  relația pe care o avem, trăim o vreme, în paralel. Ce fac  persoanele implicate într-o relație extraconjugală, în situația de criză pe care o traversăm? Citește mai departe, dacă ești din această categorie 🙂

Este un moment prielnic, în cazul în care munciți de acasă, atât tu, cât și partenerul tău, să încercați să vă reconstruiți relația, uitând de tot ce este extra. Timpul vă permite să faceți o analiză a acesteia, să vedeți care vă sunt așteptările și ce oferiți în schimb, dacă comportamentul vostru influențează mersul  relației în sens pozitiv sau faceți tot ce vă stă în putință pentru destrămarea acesteia. Este foarte important să fii obiectiv și sincer cu tine, să vezi dacă îți mai dorești sau nu, această relație, iar în cazul în care răspunsul este afirmativ să încerci să îmbunătățești lucrurile. Poți merge atât de departe, încât să iei hotărârea de a pune punct relației extraconjugale. Punând în balanță riscuri și beneficii, e foarte posibil să ajungi la concluzia că, acestea din urmă sunt mult mai puține. Nu este ușor să renunți la trăirea oferită de un partener nou și la așteptările pasionale, dar a acționa astfel, este un semn de maturitate și o șansă a ta, la adevărata fericire.

În cazul în care hotărăști totuși să păstrezi relația, atunci fii atent cum gestionezi situația. Este foarte posibil ca cea de-a treia persoană din triunghiul amoros, să nu aibă un partener, să fie liberă, își va dori mai mult decât de obicei să comunice cu tine, ceea ce îngreunează situația pentru că tu fiind acasă, vei avea probabil mult mai puțin timp la dispoziție. Va insista cu mesaje, iar partenera ta fiind mai suspicioasă și mai vigilentă în această perioadă, s-ar putea să le descopere. Nu te vei infecta cu virusul păcătos, dar vei pierde o relație importantă pentru tine, ceea ce poate fi mult mai grav, așa că maximă atenție la telefon, laptop, conturi pe rețelele de socializare, e-mail-uri etc.. În cazul în care dorința de a vă întâlni este extrem de puternică și nu rezistați tentației de a vă vedea, gândește-te la riscuri.  Având în vedere faptul că unul dintre voi, poate fi purtător al acestui virus, îl veți transmite mai departe, nu doar celuilalt ci și celor cu care veți intra în contact, ulterior. Sigur că acest lucru trebuie avut în vedere tot timpul,  este foarte important să folosiți mijloacele de protecție în momentul în care aveți contact, pentru a nu le transmite partenerilor, eventuale boli. E dreptul tău să-ți trăiești viața cum dorești, dar când pui în pericol sănătatea altora, vei suporta consecințe. Fii responsabil, nu acționa impulsiv, analizează-ți comportamentul și exersează autocontrolul. Apelează la un specialist, care să te ajute să gestionezi criza prin care treci. Succes!

Comments are closed.