Iubim aceeași ființă, dar nu ne putem înțelege

Cum e posibil ca amândoi să iubiți aceeași ființă, iar voi să nu vă înțelegeți?

 

Impreună ați contribuit la nașterea ei și ați ajuns să nu mai puteți comunica unul cu celălalt. Ziceți că vă iubiți copilul? Ei bine, nu-l iubiți deloc. Vă pasă doar de voi, sunteți egoiști până în măduva oaselor. De l-ați iubi, ați fi blânzi și buni, copiilor le place blândețea. Ați vorbi cu calm și ați fi raționali. Ați găsi căi de comunicare eficientă.

De ce părinții nu se pot înțelege? Se pot, dar nu vor. Unii atacă ca să nu fie ei atacați, pentru că știu că ar avea de ce să fie. Alții sunt bănuitori și cicălitori, cred că așa previn infidelitatea, dar nu fac decât să o provoace. Alții sunt complexați și geloși pe succesul partenerului. Unii vad doar ce nu face bine partenerul și generalizează excesiv, deși de ar fi să întocmească o listă cu părțile lui bune, ar avea ce scrie. Nu comunicăm și nu ne acceptăm, pentru că nu ne iubim, nici pe noi, nici pe alții. Vorbim atât de mult despre iubire, dar habar nu avem cum se iubește, ar trebui să se predea în școli, să existe ore de tehnica iubirii. Poate fi o materie nouă :).

Baza comunicării este acceptarea. De la asta se pornește pentru a învăța iubirea. Cel pe care vreau să îl iubesc nu e ca mine, are alte vise, alte valori, gândește și simte altfel, are nevoie de spațiu și timp pentru el. Poți accepta asta? Sigur că poți. Nicio ființă de pe lumea asta nu s-a născut ca să trăiască așa cum vrei tu, nu e sclavul tău și nici nu ai nevoie de un sclav. Încearcă să afli ce te bucură pe tine, să știi care îți sunt valorile și să acționezi în consecință. Ajută-ți partenerul să le identifice pe ale lui și lasă-l să-și trăiască visele. Când spun partener, acesta poate fi copilul tău, părinte, soț, iubit, coleg, prieten, orice persoană cu care ai o relație, de orice natură, dragoste, familie, job, vecinătate etc.

Vrem ca cei din jurul nostru să acționeze așa cum credem noi că trebuie într-o anumită situație, noi spunem că așa e corect. Noi deținem adevărul absolut, noi știm si așa trebuie să fie. Ei bine, nu e așa, nu există un adevăr absolut, există un adevăr al fiecăruia și dacă nu accepți acest lucru nu vei putea comunica eficient cu nimeni.

Acceptă și încercă să înțelegi. Un alt pas important, înțelegerea a ceea ce se întâmplă. Pune-ți mintea la contribuție, analizează comportamente, al tău, al partenerului, analizează stări, folosește-ți inteligența, fii rațional.  Si dacă tot nu poți pricepe, cere ajutorul unui consilier. Sună la 0736.281.810 pentru o programare, chiar acum. Beneficiezi de servicii gratuite, prin intermediul Asociației „Vreau să trăiesc liber”. Curaj!