In căutarea veseliei pierdute-Lecția nr.4

„De ce plângi Romanițo?  Nu te bătrani fată frumoasă. Plângi de dor? Sau plângi de jale?                            Iți pare rău că vremea trece?  Da ce vrei Romanițo, să stea în loc? N-ar fi bine fata mea. Trebuie să plecăm, să facem loc la alții, că nu-ncăpem toți pe Pămantul ăsta. E mic Pămantul Romanițo. Da decat să plangi mai bine te-ai bucura. Nu poți fără el? Da de ce să nu poți? Ce făcea cu tine ce alții nu fac? Te iubea pentru nimic? Doar pentru că erai tu? Stiu cum e Romanițo. Plăcut, dar trecător. Trecător ca noi Romanițo. Ca noi, fată frumoasă……….”

Dacă ai citit cu atenție lecțiile anterioare, cu siguranță te simți mai bine. Dar să vedem ce putem face mai departe. Hai să analizăm puțin starea ta atunci cand simți tristețe. Ce te face să te simți așa? Ce gandești în acel moment? Că nimeni nu te iubește? Că viața e grea? Că nu ești suficient de bună? Că nu vei reuși niciodată? Hai să luăm unul dintre aceste ganduri și să vedem dacă e rațional sau irațional?

Nimeni nu mă iubește! Acesta este gandul tău, iar ceea ce simți este tristețe. Ce a provocat acest gand? Un ton plictisit al soțului tău, cicăleala mamei, șeful s-a răstit la tine, copilul nu face ce-i spui, sau altceva.

Un ton plictisit al soțului ce mai poate să însemne, înafară de faptul că nu te iubește? Poate însemna că avea pe cineva în birou în acel moment, că e indispus din cauza unei dureri de spate, că i-a fost respins un proiect, sau pur și simplu că are o zi mai proastă. Si ne mai putem gandi la faptul că ieri te-a îmbrățișat, că ți-a spus că ești frumoasă, că ți-a adus flori la birou. Analizăm aceste ipoteze și apoi vedem te iubește sau nu te iubește :)?

Cand spui „Nimeni nu mă iubește!”, chiar crezi asta? Pe o scală de 1 la 10, cat de mult crezi? Zero? 🙂 Ce vrei să spui de fapt, cand spui asta? Că nimeni nu te iubește așa cum ai vrea tu, fără să ceară nimic în schimb, pur și simplu să te iubească. Tu vrei de fapt ca cineva să fie îndrăgostit de tine. E o stare pe care o căutăm în permanență și pe care o trăim rareori. Pentru oamenii care de felul lor nu sunt foarte expansivi, îndrăgosteala e sursa principală de veselie și entuziasm. Acum draga mea, dacă vrei să fii veselă, ori te îndrăgostești, ori gandești rațional, din două una 🙂

Succes!