In căutarea veseliei pierdute 2 :)

Dezvoltare personală-In căutarea veseliei pierdute

Lecția nr.2

A se face distincție intre bucurie și veselie. Deasemenea,  intre bucuria că emoție și bucuria ca sentiment. Emoția este de scurtă durată și poate fi de maximă intensitate pe când sentimentul de bucurie durează în timp și este egal cu o stare de împlinire sufleteasca, de calm, de liniște și mulțumire.


Bucuria ca stare presupune și veselie, neapărat zâmbet,  fluierat, cantat, zburdat si multe alte comportamente care se manifestă sau nu, în functie de temperamentul fiecăruia.  Sunt persoane care fac mult zgomot pentru nimic și sunt altele extrem de silențioase.  Și bucuria și tristețea se manifestă la unii fără a-i afecta prea mult pe cei din jur.  Și nu e rau, atâta vreme  cat e o stare naturala și nu una controlată, impusă. Prea mult control și înfrânare duce la pierderea veseliei. Atenție și la tine, nu doar la cei din jurul tău!  Dacă ii deranjează modul tău de a te manifesta e problema lor, sa învețe să-ți facă față. Asa că dă-ți drumul :). E păcat să-ți pierzi veselia, o vei recăpăta greu.
Dar ce mai poți să faci ca să o recapeți? Ai putea să pornești în căutarea ei. Plimbări scurte, în aer liber, urmate de alergări ușoare.  În natură șansele sunt mult mai mari să o găsești,  închisă nu-i prea place. Și nu prea ii plac oamenii singuri. Trebuie să te însoțești cu cineva când pleci la drum. Poate cu iubitul tău,  cu copilul, cu o prietenă sau cu câinele. Copilul și iubitul nu vor,  iar câine nu ai? A sosit momentul să-ți faci rost de unul. El va veni cu tine peste tot și la ce miros dezvoltat are, sigur simte veselia oriunde s-ar ascunde. O va găsi pentru tine. Nu-ți place ideea de a îngriji un câine?  De fapt tu nu vrei să ai grija de nimeni, vrei ca alții să aibă de tine? Ei bine, e puțin mai complicat. Trebuie să te iubească pentru asta și dacă tu nu ai chef să iubesti , alții de ce ar avea? Ar trebui să încerci,  sa vezi cum e. Prefă-te că simți,  fii actor pentru o vreme, după ce te obișnuiești cu rolul îl vei juca fără probleme și poate vei ajunge să și simți.  Lucrurile funcționează și invers de multe ori. Înveți un comportament pentru că îți place dar poate fi și „Îți place pentru că l-ai învățat”.  Complicat?  Nu e! Succes 🙂