Rămâi autentic

De ce vrei să pari altfel decât ești? De ce tendința asta de a fi ca ceilalți sau dacă se poate și mai și? Ca să fii nefericit? Treaba ta. Eu vreau să fiu bine. Si dacă asta presupune să renunț la o parte din viața mea de până acum am s-o fac. Am să la în urmă oameni, preocupări, lucruri și am să fac ce simt. E simplu, am trceut de prima tinerețe, nu mai trebuie să mă lupt cu nimeni și cu nimic, nici măcar cu mine, lucrurile îmi sunt foarte clare. Dar ce faci tu care ai 20 sau 30 de ani? Incă mai vrei să dovedești că poți, că ești bun și că ai valoare. Si dacă vei reuși va fi cu ce preț? Va fi pentru că ai vrut tu sau pentru că au vrut alții? Copila mea iubește animalele, natura libertatea și am ajuns la concluzia că cel mai potrivit pentru ea când va fi mare ar fi să aibă o fermă. Dar când colegii ei vor să fie designeri, avocați, doctori și nu mai știu ce, ea parcă dă înapoi. Cum să spună că vrea să fie fermier? Nu dă bine. Si atunci ce face? Alege și ea o meserie la modă. Apoi la 40 de ani când va avea maturitatea și înțelepciunea necesară renunță la tot și își urmează visul. De ce să pierzi 20 de ani din viață? Mai bine găsești o soluție de compromis. Un consilier vocațional te poate îndruma. Noi am găsit ca variante meseria de psiholog, terapia cu animale, sau o pensiune pe lângă care să funcționeze o fermă și atunci nu va mai fi fermier, va fi femeie de afaceri :). E greu să-i convingi pe tineri că pasiunile lor și locurile unde ei se simt liberi vor rămâne aceleași pe veci. Dacă ai crescut în pădure, niciodată un oraș aglomerat și un zgârie nori nu va fi locul tău.

M-a fascinat întotdeauna focul, mi-e dragă murea, grădina bunicilor avea gard din mure, mirosul și căldura laptelui proaspăt muls mi-e impregnat în nări, îmi plac caprele, oile, mirosul de fân. Aveți grijă unde vă creșteți copiii. Dacă vreți să facă carieră prin birouri nu-i creșteți cu animale, nu-i duceți în natură, țineti-i în casă, puneți-i să citească, să se joace pe computer, să privească la televizor. Dacă veți sta cu ei mai mult pe-afară decât la mall, i-ați pierdut :). Li se impregnează natura în toți porii și e ca un drog, nu mai pot trăi fără ea, sau pot, dar fără bucurie.

E plină lumea de oameni cu anxietăți, anxietăți de toate felurile. De ce crezi? Pentru că se luptă să pară ce nu sunt. Omul e un sistem dinamic, are o anumită cantitate de energie la dispoziție și dacă marea majoritate și-o consumă pentru a fi fals, pentru a ascunde lucruri, sentimente, nu-i mai rămâne suficientă pentru a produce bucuria. Frica, anxietatea, depresia, nu au nevoie de energie ca să apară, dar ele se hrănesc cu ea. Si odată instalate, devorează tot, așa că drămuiește-ți energia în așa fel încât să rămană destulă pentru bucurie. Uneori trebuie să fii puțin egoist, așa ai fost construit, nu e nimic neobișnuit. Decât să se spună despre tine că ești deprimat, mai bine că ești rău. Dacă e cu măsură, poți fi și rău câteodată. Mai bine decât anxios. Fii autentic și vei fi bine!