Ce faci, când nu ai chef să faci nimic?

Ce faci când nu ai chef să faci nimic? Se întâmplă uneori. Atunci când își poți permite, aruncă-te în pat și visează. Dacă nu ai cum  să faci asta, mobilizează-te și du la bun sfârșit ce ai început, altfel vei fi sancționat. De cine? De șefii tăi, de familie, de prieteni, de viață. Bea un energizant, dă drumul la muzică, dansează puțin și apucă-te de treabă. Nu poți? Inseamnă că nu e lene, e o durere și ai nevoie de alta ca să uiți :). E o zi specială? O zi în care aniversezi un eveniment neplăcut? Sau plăcut? Si lucrurile plăcute genereză neplăceri în timp. Iți amintești cât de frumos a fost anul trecut pe vremea asta? Ai vrea să fii din nou în locul acela, cu omul acela? Din păcate nu se poate, dar poți face alte lucruri plăcute. Ce s-a întâmplat atunci ți-a umplut sufletul de bucurie, pentru moment, dar tu știi că nimic nu-i veșnic. Fă  ceva memorabil astăzi, care să te facă să spui anul viitor pe vremea asta „Mai vreau!” Ce ai putea să faci?

Intâlnește-te cu cineva drag și faceți lucruri împreună.

Vorbește cu cineva cu care ai petrecut timp de calitate cândva. Îți va face bine să-ți aduci aminte de vremuri frumoase.

Ia o carte, du-te la pădure și după ce te plimbi o oră, așează-te și citește.

Ascultă muzică și visează.

Aleargă cât te țin puterile.

Călărește.

Plângi dacă poți și apoi uită-te în oglindă și zâmbește.

Du-te și culege mure, sau ciuperci, e vremea lor.

Așează-te și gândește-te bine, poate ai neșansa să se termine lumea astăzi și vei sfârși trist și necăjit fără să ai un motiv real.  Eu zic să te scuturi și să mergi mai departe, după principiul „Decât sărac și bolnav, mai bine bogat și sănătos” :).

Dacă nu poți face nimic din toate astea, intră pe Internet, caută un cabinet de consiliere și intervenții psihologice în dezvoltarea umană, fă-ți o programare și  vezi ce spune specialistul. Consilierea psihologică este o intervenție care se adresează persoanelor aflate în situații de criză sau care se află în impas în ce privește rezolvarea unor situații de viață personală sau profesională. Persoanele care apelează la consiliere sunt persoane sănătoase care sunt în căutare de soluții pentru problemele cu care se confruntă. Este indicată atunci când vrei să fii ascultat, sprijinit și ajutat, când te simți izolat de restul lumii, neînțeles și singur, când vrei să-ți împărtășești gândurile și sentimentele, cănd vrei să beneficiezi de sfaturi, informații și idei noi.

Dacă nu poți obține o programare acum când ai nevoie,  sună la 0736.281.810, te voi asculta eu.