Nu vă rugați să se termine!

Tu nu vezi cat de frumoase sunt picioarele mele, ce glezne subțiri și fine am. Tu nu vezi, dar pentru el sunt cele mai frumoase din lume. Tu nu vezi că ochii mei seamănă cu marea, dar el înoată-n ei. Tu nu simți cat de rău mă doare moartea, dar el mă ține de mană. Si cand mă privește el mă vede, da tu nu. Zici că-s urată și rea, da el zice că părul meu e ca mătasea și sunt așa de gingașă. Nu știu ce-i cu tine, tu nu mă placi deloc.

Se întamplă asta în viața de zi cu zi. Te pornești cu un om la drum și ai merge cu el pană la capătul lumii. Ceilalți nici nu mai există. Il vezi frumos și bun cand alții spun că e negru și răutăcios. Vorbiți vrute și nevrute și la sfarșit constatați că nu v-ați spus nimic. Vă e atat de bine că puteți să vă și rugați împreună. Vă rugați să se termine, pentru că doar atat vă duce mintea. Vă simțiți vinovați pentru că alții nu simt la fel. Cat de rău o să vă pară! Dumnezeu vă ascultă ruga, dar se supără. El v-a dat ceva ce voi vreți să vă ia înapoi. Mai bine mulțumiți-i și bucurați-vă de darul primit că de vi-l ia, altu nu vă mai dă. Vă e teamă de Dumnezeu! Nu e rău să vă fie, dar dacă e așa, nu-l supărați. Lăsați-l să se bucure văzandu-vă că trăiți din plin ce v-a dăruit.

Nu vreți? Atunci renunțați. Trăiți uitandu-vă în oglindă fără să vă vedeți. Citiți fără să înțelegeți, alergați pe loc. Așteptați să se termine totul ca să ajungeți în rai. Nu veți ajunge! Raiul e pentru curajoși, pentru cei care primesc și folosesc darurile de la Dumnezeu, nu e pentru lași, pentru cei care renunță la viață și trăiesc moarte. Dumnezeu a creat viața și vrea să-i vadă pe oameni trăind, nu murind.

Iubirea există, pasiunea la fel, oameni potriviți la locul potrivit vor fi mereu. Nu vă intrebați de ce și nu încercați să găsiți un sens și o explicație. Pierdeți vreme de pomană. Iubirea nu e pentru a fi înțeleasă, e pentru a fi simțită. Dacă Dumnezeu vă dăruiește iubire, nu vă rugați să vi-o ia înapoi . Doar spuneți “Mulțumesc „.

Pe canapeaua din cabinetul psihologului meu, zâmbesc relaxată, recunoscătoare că m-a făcut să înțeleg că ceea ce contează e să poți iubi și nu să fii iubit.

Eu vă doresc să aveți parte și de una și de alta! Si dacă nu vă descurcați cu iubirea, apelați cu încredere la specialiști. Succes!

Comments are closed.