După un an de psihologie :)

După un an de psihologie am înțeles că: 

Ai nevoie de alternative. Nu poți scăpa de o patimă sau de o durere provocată de pierderea cuiva, până nu găsești altceva de făcut sau pe altcineva de iubit.

Oamenii sunt egoiști prin natura lor și trebuie să-și satisfacă în primul rând propriile nevoi. Oricât de mult ar face pentru binele altora, dacă pentru ei nu fac suficient, nu vor fi cu adevărat împliniți.

E nevoie de echilibru și de cumpătare. Fă orice, dar cu măsură. Câte puțin din toate, fără excese,  și totul va fi bine.

Iubește tot ce-ți iese în cale. Nu-ți va ieși de multe ori și e bine ca cei pentru care simți atracție să facă parte din viața ta, indiferent dacă e doar pentru o zi sau pentru mai multe. Iubirea este cea care dă energie trupului și minții. Fără ea nu ai nicio șansă să fii fericit, eventual mulțumit.

Nu căuta rețete pentru atingerea fericirii. Iți pierzi timpul. Mai bine citește o carte, explorează, exprimă-ți gândurile pe hârtie. Scrisul te ajută să conștientizeze anumite lucruri, te ajută să-ți clarifici sentimentele, să te relaxezi și te responsabilizează.

Fixează-ți obiective clare, de lungă și scurtă durată, încadrează-le in timp și încearcă să le atingi, altfel neîmplinirile se adună și devii anxios.

Fă ce îți place, atâta vreme cât îți place. 

Inconjoară-te de oameni mulți și buni. Toți oamenii sunt buni dacă tu ești.

Epicur spunea foarte frumos să nu ne fie teamă de zei și nici de moarte. Zeii au alte preocupări decât aceea de a supraveghea lumea oamenilor. Sufletul, compus din atomi, se dezintegrează ca și trupul , în moarte își pierde orice sensibilitate.

Nu accepta ca partener de viață un om care nu merge cu tine când îl chemi numai dacă are o țintă precisă sau dispoziție pentru a face asta. Insoțește-te cu oameni care atunci când îi chemi,  vin, fără să te întrebe unde mergeți. 

Dacă vrei copii, fă-ți timp pentru ei, lasă-i să exploreze, îndrumă-i spre activități plăcute și utile. Nu-i lăsa să se plictisească, fă-le program, dă-le alternative, explică-le, iubește-i. Ce s-a imprimat în copilărie, rămâne imprimat în toți porii. Oricât ai fi tu de puternic și de învățat ca adult, nu vei găsi calea să scapi. Dacă în copilărie te fascinează cântatul la vioară, te va fascina in vecii vecilor. Dacă îți va fi teamă de ceva, cu teama în suflet vei trăi mereu. 

Fericit nu poți fi decât pentru puțin timp și de puține ori. De aceea oamenii sunt mereu în căutarea fericirii. Când o ating, durează puțin, dar suficient cât să-și  încarce bateriile și să  pornească din nou la drum în căutarea ei. Există și oameni care nu vor fi fericiți niciodată. Ei vor fi însă mereu mulțumiți și pentru ei e bine așa.

Dacă simți nevoia să fii trist, îți poți permite luxul ăsta, deși e pierdere de vreme. Mai bine forțează-te să râzi, până la urmâ creierul tău se enervează și chiar dă comandă să te simți bine.

Dacă nu ai chef să faci nimic, dansează, cântă, mănâncă și bea. Asta au făcut oamenii dintotdeauna și vor face mereu. Anumite lucruri nu se vor schimba niciodată.

Gândește-te la situații prin care ai trecut și care păreau fără rezolvare. Și de data asta se va găsi o cale. 

Nu uita de aspectu tău exterior, reflectă starea ta de bine și în același timp ți-o influențează. Spală-te, îmbracă-te frumos, pieptul în față, privirea înainte și la drum. Nu sta în loc, mai ales dacă nu ți-e bine în locul ăla.

Uneori rămânem blocați într-o durere. E nevoie de o vorbă bună pentru a ne debloca. Dar vorbele sunt spuse de oameni. Dacă cei dragi nu simt sau nu știu ce să-ți spună, sună la 0736.281.810 și îți voi spune eu.

Cu drag,

Magdalena

 

 

 

 

8 thoughts on “După un an de psihologie :)”

  1. cred ca asta e cea mai buna postare a ta,FELICITARI! mi-a fost dor de fata asta multa vreme si-mi pare rau ca nu am stiut vorba aia magica,dar cumva ai stiut singura cum sa iesi la suprafata,normal,doar esti desteapta familiei.Bravo,inca odata!Te pup!

  2. Si eu am terminat primul an de psihologie recent si tare ma bucur sa gasesc o colega pasionata de ce a invatat, lucru care s-a reflectat superb in aceasta postare. Felicitari si iti doresc sa continui sa abordezi lumea psihologiei cu la fel de multa intelepciune si inteligenta!
    Andreea C.

Comentariile sunt închise.